Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka podsmażane i parowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

całe udka 3 sztuki
sól
pieprz
curry
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Udka podsmażane i parowane

Udka myjemy i osuszamy. Każde doprawiamy solą, pieprzem, curry i przyprawą do kurczaka. Smażymy na maśle, aż dkurka stanie się chrupiąca. Wkładamy udka na 10 minut do parowara, aby doszły. Jest to dobry sposób jeśli mamy duże udka i boimy się, że się w środku nie przesmażą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:51
Syte jadło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak