Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka duszona z cebulą curry.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
curry 1 łyżka
sól
pieprz
mąka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka duszona z cebulą curry.

Wątróbkę myjemy i przekłądamy na sitko, aby odsiękła z wody. W tym czasie cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojoną cebulę. Doprawiamy ją solą i Curry. Dusimy, aż będzie miękka. Każdy kawałek wątróbki panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Gotową wątróbkę mieszamy delikatnie z cebulą i dusimy razem 10 minut. Na tależu wątróbkę doprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:50
Dobre takie jedzenie.
Kasiax18 25.07.2012 22:16
extra
EWI 02.04.2012 14:51
nie cierpię wątróbki ale za to mój mąż kocha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak