Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 kg
cebula 1 sztuka
pierś z kurczaka 20 dag
masło 10 dag
mąka 2 łyżki
kostki warzywne 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska zasmażana

Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle, dodać pokrojoną pierś z kurczaka , podsmażyć, dodać pokrojoną kapustę pekińską, podlać niewielką ilością wody, dodać kostki rosołowe, i inne przyprawy i dusić do miękkości.
Z mąki i łyżki masła zrobić zasmazkę, dodać do kapusty, doprawić do smaku
Ja zamiast świeżego mięsa użyłam kotletów z niedzielnego obiadu...
taka kapust również wspaniale smakuje posypana świeżym koperkiem
Jest dość szybka potrawa, bo kapusta szybko robi się miękka,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 02.04.2012 14:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak