Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
udko kurczaka
wątróbka drobiowa 30 dkg
łopatka bez kości 30 dkg
jaja 2
bułka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
słonina 4 plastry
tymianek 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z piekarnika

Wszystkie mięsa razem z wątróbką dokładnie myjemy, zalewamy wodą dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, tymianek i gotujemy na wolnym ogniu ok 1 godziny. Ugotowane mięsa wyciągamy, chłodzimy, usuwamy kości z udka i wszystko mielimy. Zmielone mięsa łączymy z namoczoną bułką, jajkami i przyprawami połącz z jajkami, przyprawami wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie blaszkę wykładamy słoniną i dajemy przygotowane mięso. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.05.2013 09:46
smakowity ten pasztecik musiał być:)
Ewa111 21.04.2012 20:25
jak sam zrobisz,przynajmniej wiesz co jesz
barbara11561 18.04.2012 12:21
na pewno smaczny,bo swojski:)
ankaryba 11.04.2012 22:46
pyszny
mela25 10.04.2012 08:24
lubie
IKrakowianka 09.04.2012 14:35
bardzo dobry
Dorota59 09.04.2012 13:20
smaczny taki swój pasztecik
Łukasz15 05.04.2012 21:10
extra
Anna138 03.04.2012 22:23
super
RenataZ-et 03.04.2012 20:25
ale świetny
anulka69 02.04.2012 14:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak