Sposób przygotowania

Pierś jak i łopatkę mielimy,czosnek przeciskamy przez praskę,wbijamy jajko,dodajemy sól i pieprz do smaku,2 łyżeczki mąki pszennej,całość wyrabiamy na jedna masę i formujemy kuleczki i obtaczamy w mące z przyprawami( ja daje mąkę sól,pieprz,przyprawę uniwersalną) Można kolpsiki obrumienić z każdej strony na patelni lub bezpośrednio włożyć na gotującą się wodę z przyprawami.

SOS KOPERKOWY:
Margarynę rozpuszczamy w garnku i dodajemy drobno pokrojona cebule. Zeszklić. Zalać 1 litrem wody dodać ok 5 ziele angielskie,1 liść laurowy,troche przyprawy uniwersalnej ,przyprawy do zup w płynie i wrzucić wcześniej zrobione (ugotowane klopsiki) Pogotować ok 10min. Zrobić zawiesinę z mąki+łyżka śmietany.Wlać do wody z klopsikami. Na sam koniec dodajemy wiązkę kopeku drobno pokrojonego. Całość doprawić po swojemu.

Takie klopski podaje np. z ziemniaczkami i czerwonymi buraczkami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pysznosć
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kbj31

    bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    musi być przepyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ale aromatyczne, super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wspaniałe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !