Sposób przygotowania

Najpierw moczymy bułeczkę może być czerstwa w ciepłej wodzie i zostawiam na chwile. Do sznycelków mielimy łopatkę na maszynce,przeciskamy 2 ząbki czosnku przez praskę,wbijamy do tego 2 całe jajka,dodajemy 2 łyżki mąki,sól,pieprz do smaku. Odciskamy z wody bułkę i dodajemy do całości. Całość mieszamy na jednolitą masę. Formujemy placuszki i obtaczamy w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej. I piec. Można do środka mielonych dodać przesmażone wcześniej pieczarki,jak ktoś lubi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musze sprobowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    I ja :) nie próbowałam jeszcze takich :P
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !