Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycelki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycelki

Najpierw moczymy bułeczkę może być czerstwa w ciepłej wodzie i zostawiam na chwile. Do sznycelków mielimy łopatkę na maszynce,przeciskamy 2 ząbki czosnku przez praskę,wbijamy do tego 2 całe jajka,dodajemy 2 łyżki mąki,sól,pieprz do smaku. Odciskamy z wody bułkę i dodajemy do całości. Całość mieszamy na jednolitą masę. Formujemy placuszki i obtaczamy w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej. I piec. Można do środka mielonych dodać przesmażone wcześniej pieczarki,jak ktoś lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 19.06.2012 17:55
smaczne
kate.500 21.04.2012 13:54
pycha
Wojt@s
Wojt@s 05.04.2012 12:41
extra
malaczarna23 03.04.2012 12:51
pyszne
Jodaj 03.04.2012 12:09
I ja :) nie próbowałam jeszcze takich :P
Patrycja35 02.04.2012 11:57
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak