Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 małej główki
cebula 1 duża sztuka
czosnek 2 ząbki
kurkuma 1 szczypta
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona kapusta

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej wyciśnięty czosnek i razem zrumienić.
Krok 1 - Duszona kapusta foto
2
Do cebuli dodać przyprawy, chwilę razem smażyć.
Krok 2 - Duszona kapusta foto
3
Kapustę poszatkować, dodać do cebuli, lekko podsmażyć. Kapustę oprószyć solą i zalać 1 szklanką wody. W razie potrzeby podczas duszenia dolewać więcej wody.
Krok 3 - Duszona kapusta foto
4
Dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby doprawić do smaku solą. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Duszona kapusta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 04.04.2012 21:20
chętnie bym zjadła
suzana 02.04.2012 16:15
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak