Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe babeczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
mąka 350 gram
cukier puder 100 gram
żółtko jajek 3
śmietana 30%
zagęszczacz do śmietany
TRUSKAWKI MROŻONE
posypka czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe babeczki

Truskawki rozmrażamy posypując cukrem.Kostkę masła (200g)mucieramy z cukrem pudrem,dodajemy mąkę i żółtka i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok. pół godziny do lodówki. Wałkujemy ciasto i wykrawamy szklanką kółka i wyklejamy nimi foremki wcześniej posmarowane tłusczem.Pieczemy w piekanriku około 20 minut w temp. 180 stopni. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru i zagęstnikiem do śmietany. Na koniec ubijania dodajemy rozmrożone i rozdrobnione widelcem truskawki. Gotowym kremem wypełniamy babeczki,posypujemy posypką czekoladową i gotowe. Pyszne i efektowne! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asia92wp 13.05.2012 09:55
pycha
usmiech 30.04.2012 00:15
fajne
caralajna 05.04.2012 21:24
jakie ładne :)
Rafał10 02.04.2012 18:20
fajny pomysł, na pewno wypróbuję !
parysek10 02.04.2012 14:15
aż mi ślinka cieknie
parysek10 02.04.2012 14:15
aż mi ślinka cieknie
agunesu 02.04.2012 10:53
uwielbiam babebczki. A takie sa calkiem ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak