Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe cheesburgery

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0.5 kg
bułki
majonez 1 łyżka
sałata
pomidor
ser
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
Stek z grilla Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa
jajko 1 szt
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe cheesburgery

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przyprawiamy: solą, pieprzem, papryką, przyprawą do steków. Dorzucamy jajko i wszystko mieszamy. Następnie mięso formujemy w duże placki (większe niż bułka, bo przy smażeniu zmniejszą swoją objętość). Smażymy na oliwie na patelni lub na patelni grillowej.
Krok 1 - Domowe cheesburgery foto
2
Bułki kroimy na pół. Nakładamy po plastrze sera i wkładamy na chwilę do piekarniką, aby bułki lekko się schrupnęły i podgrzały. W międzyczasie robimy dip mieszając majonez z ketchupem i czosnkiem granulowanym.
Krok 2 - Domowe cheesburgery foto
3
Na ser smarujemy nasz dip, nakładamy przysmażone mięso, plaster pomidora, liść sałaty i znów polewamy sosem.
Krok 3 - Domowe cheesburgery foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 30.10.2012 10:22
apetyczne
V_kuchareczka 30.07.2012 11:54
super
Katarzyna87 02.04.2012 12:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak