Sposób przygotowania

Przygotowujemy rybę. Jeśli jest mrożona należy ją wcześniej odmrozić i odsączyć z nadmiaru wody. Rybę kroimy na pół wzdłuż a następnie na kawałki ok 2 cm. solimy i pieprzymy. Paprykę i cebulę Kroimy w tej samej wielkości kawałki. Pieczarki odsączamy z zalewy. Na wykałaczkę nabijamy przygotowane składniki w następującej kolejności: Cebula,ryba,cebula,pieczarka,papryka,cebula, ryba, cebula, pieczarka ryba.
Ciasto: Do miski wsypujemy szklankę mąki, wbijamy jedno całe jajo, proszek do pieczenia, solimy pieprzymy. Łączymy składniki mieszając. Dolewamy Piwa, którym dozujemy konsystencję. Ciasto powinno być gęstsze niż naleśnikowe, tak by nie spływało z szaszłyka lecz go obtaczało. Smażymy na rozgrzanym, głębokim oleju. Podawać z frytkami .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Muszą smakować wyjątkowo.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !