Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym przez kilka minut mikserem, aby uzyskać puszystą masę. Dodawać po jednym jajku i ubijać kilka minut. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksując wlewać powoli mleko.
Do formy muffinkowej włożyć papierowe papilotki i każdą wypełnić w ok. 3/4 wysokości ciastem. Starcza go na 12 muffinek. W każdą muffinkę powciskać borówki lub jagody (ilość naprawdę wg uznania). Zamiast formy muffinkowej można użyć innej formy, ale ponieważ ciasta nie ma za dużo myślę,że najlepsza byłaby keksówka lub inna nieduża. Muffinki piec ok. 15min, najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !