Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka lusi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Kopytka z bułką tartą- tradycyjny przepis na bezmięsny obiad.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
ser biały 20 dag
mąka pszenna szkl
jajko szt

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka lusi

Kroki postępowania

1

ziemniaku ugotuj i ostudzone zmiel w maszynce razem z serem. Z maki ziemniaków, sera, jaja i wody zagnieć ciasto. Uformuj ciasto w wałek z którego wycinaj kopytka.

Krok 1 - kopytka lusi foto
2
z bułki tartej i masła zrób zasmażkę.
Krok 2 - kopytka lusi foto
3

Kopytka wrzucaj na osolony wrzątek. Polej zasmażką.

Krok 3 - kopytka lusi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 15.01.2013 18:30
leniwe kluski
SmacznaPyza 15.01.2013 18:30
leniwe kluski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak