Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowo-pieczarkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10-15 szt
warzywa mrożone 1 opakowanie
ziemniaki 10-15 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sos pieczarkowy 1 opakowanie
kostka rosołowa 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowo-pieczarkowa

Do garnka nalewamy wody i wstawiamy na gaz. Kiedy woda zacznie się gotować wrzucamy 3 kostki rosołowe i opakowanie warzyw mrożonych. W tym czasie obieramy pieczarki i ścieramy na tarce. Dodajemy do garnka. Obieramy ziemniaki i kroimy w niewielką kostkę. Po około 20 minutach wrzucamy ziemniaki do garnka. Sos pieczarkowy wsypujemy do szklanki i rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Całą zupę doprawiamy maggi i po jakiś 15 minutach dodajemy sos pieczarkowy. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze około 10 minut. Całkowity czas przygotowania 60-70 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 16.02.2013 10:25
pyszna
jozefinach 18.08.2012 09:22
Lubię zupy.
paula99926 24.07.2012 21:30
a jak pięknie kolorowa
Monika63 11.07.2012 08:56
Fajny pomysł
Betka 27.06.2012 00:10
świetne;)
babcia
babcia 26.06.2012 08:43
moja ulubiona
romanrafal
romanrafal 24.05.2012 18:38
smaczna
stokrotka 04.04.2012 16:34
lubię zupy
Justyna Jussstiii 02.04.2012 10:10
super
marzenciak1985 01.04.2012 20:53
średnio; pierwszego dnia jest super, drugiego troszkę gęsta się robi , ale jest pycha
bgs1984 01.04.2012 20:52
ciekawe
treonina 01.04.2012 20:44
chyba dosyć gęsta ta zupa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak