Przepis i sposób przygotowania na: SHREK
Warstwa pierwsza:
1.Odlać 1, 5 szklanki Pysia i zamieszać w nim budynie.
2.Resztę soku zagotować.
3.Do gotującego się soku wlać rozpuszczone budynie i cały czas energicznie mieszać, aby się nie przypaliło.
4.Chwilę pogotować do zgęstnienia (ok. 2min.). Wystudzić, ale nie całkowicie.
5.Ciepłą masę rozprowadzić na biszkopcie - wyrównać.
6.Na jeszcze ciepłej masie od razu ułożyć delicje czekoladą do góry jedną obok drugiej.
7.Wystudzić.
Warstwa druga:
1.Dwie galaretki rozpuścić w 750 ml wrzącej wody (3 szklanki), pozostawić do lekkiego stężenia.
2.Śmietankę ubić na sztywno.
3.Pod koniec powoli wlewać tężejącą galaretkę do ubitej śmietany i chwilę miksować.
4.Masę wylać na ułożone wcześniej delicje.
Warstwa trzecia:
1.Dwie galaretki rozpuścić w 800ml wrzącej wody i pozostawić do stężenia. Lekko stężałą galaretkę wylać na ciasto.
Ciasto włożyć do lodówki na około 4 godziny lub na całą noc.