Sposób przygotowania

Obrane cebule kroimy nie za cienko, wrzucamy na patelnię z oliwą. (Jeśli jest to cebula wyrastająca już na wiosnę, odcinamy szczypior, który dodajemy posiekany w połowie duszenia cebuli). Dusimy pod przykryciem. Dodajemy rozgniecione pół kostki rosołowej, wlewamy trochę wody przegotowanej. Dusimy nadal pod przykryciem, na zmniejszonym ogniu. Gdy cebula staje się miękka, posypujemy przyprawami, możemy dosolić i już bez przykrycia kilka minut dusimy/smażymy.
Smacznego
Spożywamy z pieczywem.

Komentarze

  • -3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie bardzo rozumiem do czego to ma być ...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta15

    fajny dodatek np do ziemniaków (choć w przepisie jest, że podajemy z chlebem) :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    też od czasu do czasu robię podobną i podaję z pieczywem na śniadanie lub kolację:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    lubie zjeść taka od czasu do czasu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !