Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z grzybami i mięsem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 200 g
mięso mielone 100 g
oliwa
sól szczypta
pieprz szczypta
natka pietruszki
ryż brązowy 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z grzybami i mięsem

Do garnka wlać wodę , osolić i wsypać ryż , ryż gotować aż będzie miękki w tym czasie. Grzyby oczyścić , umyć i pokroić na mniejsze kawałki , wrzucić na rozgrzaną oliwę , dodać do nich mięso mielone , sól i pieprz , smażyć aż grzyby będą w środku dobre . Gdy ryż się ugotuje wyjąć na talerz i dużą łyżka wyjąc grzyby razem z mięsem na ryż . Udekorować całość , umyta i posiekaną natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2012 17:47
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak