Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z polewą czekoladową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
marmolada owocowa
żółtko jajek 1
woda
czekolada 1 tabliczka
olejek rumowy odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z polewą czekoladową

Ciasto francuskie wyłożyć na stół i pokroić w równoramienne trójkąty średniej wielkości . Marmoladę jak jest gęstą przecisnąć przez rękę , Ugniatając ją . Szprycą , bądź woreczkiem foliowym nanosić marmoladę szerszą część ciasta a następnie zawinąć w rogalik . Tak zwinięte ciasta z marmoladą włożyć do pieca nagrzanego do 180 stopni C. I piec aż ciasto się zrumieni i podniesie . W tym czasie tabliczkę czekolady kruszymy wkładamy do garnka , do drugiego większego garnka wlewamy wodę i stawiamy na piecu , a na wodzie garnek z czekoladą , dolewamy odrobinę olejku rumowego i mieszamy aż się roztopi. Upieczone rogaliki wyciągamy z pieca . I polewamy roztopioną czekoladą z nutą aromatu rumowego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2012 17:44
Uwielbiam.
Agnieszka91 03.05.2012 13:59
pychotka
Agiatis 02.04.2012 00:36
ciekawe:)
Agiatis 02.04.2012 00:36
ciekawe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak