Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańcze w kalesonach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 4
bita śmietana
cukier puder 2-3 łyżki
rum 2-3 łyżki
lody śmietankowe 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańcze w kalesonach

pomarańcze dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem.przekroić na połowy i delikatnie usunąć miąższ,oczyścić go z białych błonek oraz pestek i pokroić w niewielką kostkę,posypać cukrem pudrem i skropić alkoholem.wymieszać.połówki pomarańczy napełnić lodami,przykryć miąższem pomarańczowym i przykryć czapeczkami z bitej śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 16.07.2011 19:34
ciekawa nazwa
jasiek 04.05.2011 00:31
cudna nazwa:)
annamariakowalczyk3 15.07.2010 21:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak