Sposób przygotowania

1. Kotlety cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Bazylię posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Mięso z jednej strony cienko posmarować musztardą. Na to rzadko ułożyć czosnek, posypać bazylią, majerankiem i oregano. Kotlety złożyć na pół, brzegi lekko przyklepać tłuczkiem, by się złaczyły.

2. Jajka zmiksować z mąką, dolewać mleko, aż zgęstnieje jak śmietana. Przyprawić.

3. Kotlety maczać w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi smacznie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ja jako mięsożerca jestem na tak :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. świetny pomysł
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    jeszcze takich nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !