Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w mięsnej skorupce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 4 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w mięsnej skorupce

3 jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Mięso przełożyć do miseczki, dodać surowe jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, zmiażdżony czosnek, namoczoną i odciśniętą bułkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Dokładnie wymieszać. Mięsem okleić jajka, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor. Gdy ostygną, przekroić na pół. Ułożyć na głębokim talerzu. Można także zalać żelatyną rozpuszczoną w wodzie i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 14.11.2012 21:36
super
Ewa111 12.04.2012 13:20
świetny przepis na jajka
IZABELA29 03.04.2012 09:21
pysznie
anemon 03.04.2012 09:19
Wspaniale się prezentują, jestem pewna, że tak samo smakują.
iziona 01.04.2012 21:35
Je trzeba zalać galaretą bo ona dodaje im uroku. wiem bo to jest moje ulubione danie wielkanocne i już się nie mogę ich doczekać :)
Piotr24 01.04.2012 20:35
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak