Sposób przygotowania

3 jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek. Mięso przełożyć do miseczki, dodać surowe jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, zmiażdżony czosnek, namoczoną i odciśniętą bułkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Dokładnie wymieszać. Mięsem okleić jajka, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor. Gdy ostygną, przekroić na pół. Ułożyć na głębokim talerzu. Można także zalać żelatyną rozpuszczoną w wodzie i odstawić do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Je trzeba zalać galaretą bo ona dodaje im uroku. wiem bo to jest moje ulubione danie wielkanocne i już się nie mogę ich doczekać :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Wspaniale się prezentują, jestem pewna, że tak samo smakują.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny przepis na jajka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !