Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Terrine z białą czekoladą

3.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 300 gram
jajko 3 szt
śmietana 30% 300 ml
woda 5 łyżek
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Terrine z białą czekoladą

Wodę z cukrem zagotować, gotować ok. 2 min. Zdjąć z ognia. Dodać połamaną czekoladę, podgrzać, aż całkowicie się rozpuści. Lekko przestudzić. Dodać żółtka, dokładnie wymieszać, ostudzić. Śmietankę ubić, dodać do zimnej masy czekoladowej. Bialka ubić na pianę, również dodać do masy. Przelać do wysokiego pojemnika i wstawić na całą noc do zamrażalnika. Wyjąć ok. 15 min przed podaniem. Można udekorować sosem owocowym i świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.05.2013 22:42
wygląda wyśmienicie
caralajna 16.05.2013 06:52
świetnie wygląda
Katarzyna87 29.09.2012 20:00
mniam
rutynka 06.08.2012 14:57
przepysznie wygląda:)
kochanyptysiu 20.06.2012 11:46
rewelacja!
Fiffi 20.05.2012 20:48
oooo niebo w gębie
MAR3STA 10.04.2012 18:41
świetny deserek
Renata22 06.04.2012 13:23
pieknie wyglada
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 04.04.2012 19:40
niesamowite, a taki prosty przepis
Kas2 03.04.2012 21:34
wygląda obłędnie
cooleczka 02.04.2012 17:31
prezentuje się wyśmienicie :)
Agnieszka_B 02.04.2012 15:26
Wygląda obłędnie!
Ewa104 02.04.2012 08:51
Ależ świetny pomysł! Bardzo chętnie bym skosztowała.
iziona 01.04.2012 21:37
Wygląda tak, że dech zapiera :)
Agata B 01.04.2012 21:07
wygląda smakowicie:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak