Sposób przygotowania

Mortadelę kroimy na plastry o grubości 0,5- 1 cm. W miseczce przygotowujemy jajka. Wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz czarny Prymat i suszoną natkę pietruszki Prymat. Całość mieszamy widelcem. Na oddzielny talerzyk przesypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Porcje mortadeli panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni( na tłuszczu) i podajemy na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie taką mortadelę...
  • 3
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    dla mnie super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale nie niby smaczne, polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !