Sposób przygotowania

w rondelku rozgrzać masło dodać posiekaną cebulę zeszklić ją,dorzucić pokrojoną w kostkę szynkę wymieszać i podsmażyć dorzucić pokrojoną kapustę kwaszoną,liść laurowy,rozgnieciony kminek i jagody jałowca także rozgniecione wlać bulion wymieszać przykryć i dusić na małym ogniu ok.1,5godz.jeśli jest potrzeba to podlać wodą i osolić do smaku niekoniecznie i posypać pieprzem,polentę ugotować w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu cały czas mieszając pod koniec dodać masło jak zgęstnieje polenta wylać ją na zwilżoną deskę wyrównać górę i brzegi mokrym nożem i odstawić do zastygnięcia pokroić ją w plastry a następnie zrumienić na oleju,na patelni rozgrzać olej i wkładać po nakłuwane widelcem białe kiełbasy obsmażyć je z obu stron wlać ocet dodać rozmaryn i smażyć aż ocet odparuje wlać wino i dusić aż odparuje a kiełbasa się zrumieni co jakiś czas obrócić podawać z przygotowana kapustą i polentą na ciepło.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !