Sposób przygotowania

kaczkę umyć i wytrybować kości,bułkę namoczyć w mleku odcisnąć,cebule posiekać i zeszklić na masełku a następnie,mięso,bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mielenia mięsa do powstałej masy dodać jajko,sól,pieprz i dokładnie wyrobić na jednolitą masę z powstałej masy formować podłużne wałeczki po czym panierować je w mące potem w rozkłóconym jajku i na koniec w tartej bułce kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor,jabłka przekroić na ósemki usunąć gniazda nasienne,w rondelku rozgrzać olej wrzucić jabłka i smażyć je ok.5min.dodać majeranek wymieszać i po chwili wrzucić żurawinę wymieszać i smażyć jeszcze ok.5min.usmażone frykadelki podawać z plackami ziemniaczanymi z dodatkiem konfitury jabłkowo-żurawinowej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    ciekawe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszna propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !