Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z warzywne ziołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 25 dag
warzywa 1 kg
cebula 40 dag
żółty ser 15 dag
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
olej 3 łyżki
masło 2 dag
natka pietruszki 4 dag
zioła 1 łyżeczka
sól 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z warzywne ziołowe

Ryz wypłukać , włożyć do garnka , wlać 2,5 szklanki posolonego wrzątku i ugotować z dodatkiem masła .Umyte i obrane warzywa pokroić w słupki .Cebule posiekać ,lekko poddusić w oleju . Domieszać warzywa , posolić , skropić woda i dusić ,od czasu do czasu mieszając . Wymieszać ryz z koncentratem i łyżka startego sera. Dodać warzywa , natkę pietruszki , zioła , przyprawić na ostro . Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanym masłem , posypać reszta startego sera i zapiekać około 40min. Podawać z surówka do salaty .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak