Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa węgierska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg.
bulion 2 l.
cebula 2 szt.
ziemniaki 1/2 kg.
olej 1/2 szkl.
pomidory 3 szt.
czosnek 4 ząbki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól i pieprz
papryka 3 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa węgierska

mięso umyć osuszyć pokroić w kostkę i usmażyć na połowie oleju na rumiano doprawić solą i pieprzem podlać bulionem 1 szklanką przykryć i dusić ok.1,5godz.na małym ogniu,cebulę i czosnek obrać i posiekać pomidory sparzyć wrzątkiem zdjąć skórkę i pokroić w kostkę podobnie papryki na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę z czosnkiem zeszklić dodać papryki po chwili dorzucić pomidory przyprawić i dusić ok.15min.dodać warzywa do mięsa z bulionem wymieszać i zagotować dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,doprawić zupę do smaku solą,pieprzem oraz papryką podawać zaraz po ugotowaniu się ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.02.2013 09:50
smaczna jest kuchnia węgierska
Wafelek2601 10.12.2012 09:14
Smaczna i pożywna zupka
Justyna Jussstiii 02.04.2012 10:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak