Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki świąteczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
cukier
jajko
orzechy laskowe
rodzynki
sól
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki świąteczne

180 g miękkiej margaryny

200 g cukru kryształ

5 jajek

300 g mąki tortowej

1 garść orzechów laskowych

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

margaryna i mąka do formy


Żółtka oddzielamy od białek.
Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli , pod koniec dodajemy połowę cukru z przepisu.
Margarynę ucieramy z resztą cukru.
Dodajemy po kolei po jednym żółtku.
Dokładnie miksujemy dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy pomału ubite białka. Miksujemy na najniżsżych obrotach.
Ciasto przelewamydo foremek muffinek . Na wierzchu układamy orzechy laskowe i rodzynki
Pieczemy w 170 stopniach C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.07.2013 07:21
bardzo fajne
misia53 24.06.2013 17:10
babeczki jak marzenie
sara1 02.04.2013 10:43
ładnie wyglądaja
cooleczka 12.03.2013 19:10
fajnie że można je dość szybko zrobić
Elżbieta17 18.06.2012 14:40
ładnie wyrosły:)
anemon 17.04.2012 08:00
Ładna dekoracja świąteczna i smaczna.
jeta72 15.04.2012 19:06
jakie fajne :-)
Wafelek2601 04.04.2012 09:04
super wyglądają
kochanyptysiu 02.04.2012 09:38
super,latwe i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak