Sposób przygotowania

Przygotować formę wysmarowaną tłuszczem.Jajka wbić do emaliowanej miski, dodać cukier, roztrzepać i postawić na rondlu z wrzącą wodą, tak aby dno nie dotykało wody, ubijać do zgęstnienia.Kiedy masa zwiększy dwukrotnie swoją objętość, zdjąć z rondla i dalej ubijać do ostudzenia.Wsypywać po trochu kasze, lekko mieszając.Wyłożyć do przygotowanej formy i upiec w piekarniku.Gdy babka się zrumieni, zalać przegotowanym ciepłym mlekiem i ponownie wstawić do piekarnika.Kiedy babka wchłonie mleko, wyjąć.Odwrócić do góry dnem na okrągły półmisek i polewać sokiem owocowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !