Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Drożdze musimy wymieszać razem z ciepłą wodą i odstawiamy w ciepłe miejsce. W momencie gdy zaczną one rosnąc musimy je wraz z solą dodać do mąki i wyrobić ciasto, któe potem smarujemy 1 łyżeczką oleju i odstawiamy w ciepłe miejsce by ciasto urosło. Ciasto, które podwoiło swoją objętość wylepiamy na blachę.

Musymy poamietac ze takie ciasto pieczemy nie dluzej niz 15 minut w temp 250 stopni. Odnośne skaldników , gdy je nałożymy na ciasto musimy natychmiast włożyć je do piekarnika by warzywa nie pusciły soku.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    halina55

    Wspaniała :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    poproszę kawałek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    jaka mega kolorowa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    kolejna pizza równie świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    dziekuje wam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !