Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik babci

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 20 dag
cukier 40 dag
mąka 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
śmietana 1/2 l
jajko 4 szt
mandarynki 2 puszki
płatki migdałowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: torcik babci

margarynę ucieramy z 15 dag cukru dodajemy proszek i żółtka i mąkę białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru ciasto wlewamy do tortownicy wykładamy pianą i posypujemy migdałami pieczemy ok 20 minut w temp 180*c studzimy przekrawamy na 2 placki śmietankę ubijamy i mieszamy z mandarynkami przekładamy ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak