Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Limonczini

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 litr
cytryny 1/5 kg
limonki 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Limonczini

Cytryny obrać. Limonki dobrze wyszorować i wyparzyć. Cytryny i limonki zmiksować blenderem na papkę, zalać spirytusem. Pół litra wody osłodzić kilogramem cukru i dolać do owoców.Odstawić na kilka dni do "przegryzienia". Przecedzić przez gazę i dolać ok. 1,5 litra wody (w zależności czy ma być mocne czy słabsze)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 03.09.2013 17:17
Super sprawa
treonina 15.03.2013 22:22
oryginalna nazwa :-)
rjustysia 16.05.2012 10:22
chętnie wypróbuję :) oryginalne Limoncello di Capri jest wprost przepyszne :)
adam1f 16.04.2012 00:19
dobre
jeta72 11.04.2012 08:45
super
mic 09.04.2012 20:33
cos a'la cytrynówka
MagdaXXX 08.04.2012 18:17
super
Ada-Gaba 06.04.2012 07:20
extra
Wacław 06.04.2012 07:05
super
Rybciia 04.04.2012 19:39
pyszniutkie
AGNIESZKA103 03.04.2012 20:40
pyszne w sam raz na swiateczne spotkania
Misiakova 03.04.2012 14:12
orzeźwiające :)
Wafelek2601 02.04.2012 23:12
mniam
Tika4444 02.04.2012 21:27
super
Tika4444 02.04.2012 21:27
super
calliope 02.04.2012 20:50
pychotka :)
Dorota37 02.04.2012 14:38
ciekawy przepis
Łukasz15 02.04.2012 09:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak