Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, cukru ugniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części do jednej dodajemy kakao. Ciemną część i jedną jasną wkładamy do zamrażalki na pół godziny. Ostatnią część ciasta wykładamy na brytfankę na nią rozsmarowujemy dżem. Następnie dodajemy starte ciemne ciasto. Później dodajemy jabłka starte i posypujemy cynamonem. Na to dajemy ubitą pianę ze szklanką cukru i kisielem. I na wierzch trzemy ciasto jasne. Pieczemy godzinę

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pleśniak kojarzy mi się z dzieciństwem. Od wielu lat nie jadłam tego ciasta :)
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    smakowicie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !