Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona mała główka
boczek wędzony 15 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
ziele angielskie 4-5 ziaren
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta do obiadu

Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, wykrawamy głąb, a resztę drobno kroimy. Boczek i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Kapustę zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem. Kiedy kapusta zmięknie, odcedzamy ją, a następnie mieszamy z boczkiem i cebulką. Dalej podgrzewamy i doprawiamy octem, solą, pieprzem i ewentualnie odrobiną cukru.
Kapusta po dodaniu octu zmieni barwę na jaśniejszą- różową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 06.04.2012 20:00
super
Katarzyna56 04.04.2012 00:14
Bardzo lubie!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak