Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z ryżu z pieczrakami ,bobem i miruną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mituna 25 dag
bób 1/2 szkl
pieczarki 15 dag
por 1 szt
masło 1 łyzka
papryka czerwona 1/2 szt
sól
pieprz
natka pietruszki
czosnek 1 ząbek
ryż 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z ryżu z pieczrakami ,bobem i miruną

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy odstawiamy . Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy .Por kroimy w plasterki ,pieczarki obieramy kroimy w plasterki .Pieczarki i por podsmażamy na masełku .Mirune gotujemy na parze .Na patelnie dodajemy ryz i bób .Następnie pokrojoną ugotowaną ryba .Podsmażamy mieszamy .dodajemy pokrojoną drobno paprykę .Doprawiamy sola pieprzem i wyciśniętym czosnkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 26.07.2012 21:27
mmm świetne
stokrotka 01.04.2012 10:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak