Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ziarna pszenicy i soczewicy namoczyłam przez noc (12 godzin). Przesypałam do malaksera, dodałam soli i siemienia lnianego i rozcinałam, aż masa stała się konsystencji papki z kawałkami ziaren.



Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    lubie taki chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczna kanapeczka z takim chlebkiem
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    zdrowy chleb bez konserwantów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    ciekawy przepis :) właśnie przymierzam się do upieczenia mojego pierwszego chleba :) narazie może zacznę od czegoś tradycyjnego, ale myślę że twój przepis wypróbuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    oryginalny i bardzo smaczny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ślicznie wygląda Twój chleb już wyobrażam sobie jaki musi być smaczny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Podobają mi się Twoje zakwasowe chleby, a ten szczególnie, fajny pomysł z dodaniem soczewicy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    chlebek wyszedł wręcz idealny. Nie dodawałaś w ogóle mąki? Tylko zawkas? Możesz jeszcze napisać ile mniej więcej było tej masy chlebowej w blaszce przed wyrośnięciem?
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    tak, pamiętam ten chleb, muszę znów kupić ziarna pszenicy, z tego co pamiętam chleb urósł o jakieś 30% nie 50% jak na mące, piekę w keksówce o długości 25 cm, z reguły wypełniam ciastem do 3/4 formy, lubię jak wyrasta powyżej poziomu, ale nie zawsze się tak dzieje..
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a jak myślisz soczewicę można by zastąpić np ziemniakiem lub kaszą?
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wspaniały chlebek
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    kaszą tak, ale ziemniakami raczej nie bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    ujmując naprościej- chleb doskonały...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Piękny chlebek. Jestem ciekawa jego smaku. Z chęcią bym taki upiekła, ale nie wiem gdzie kupić ziarna zbóż.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja od niedawna te.z sama piekę chleb, muszę wypróbować Twój przepis. Tylko doradź gdzie dostanę pszenicę?Bo kiedyś szukałam, niestety bez skutku
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ja kupuję w Realu, mają ziarna pszenicy, orkiszu i żyta oczyszczone i w całości, w dziale z mąkami, ostatnio widziałam eco pszenicę w ..Rossmannie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    rewelacja! takiego jeszcze nie piekłam :) po upieczeniu czuć w smaku soczewicę?
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Super chlebek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !