Sposób przygotowania

Ciasto: Białka ubiłam ze szczyptą soli, dodałam cukier kontynuując ubijanie na bardzo sztywno. Następnie cały czas ubijając dodawałam: mąkę ryżową (użyłam mąki z ryżu brązowego, z białego ryżu muffiny byłyby bielsze), proszek do pieczenia, wiórki i aromat. Banan rozgniotłam widelcem i dodałam razem z żurawiną do ciasta na końcu.


Procedura przygotowania: To ciasto osiąga najlepsze efekty końcowe robione w parowarze, nie radzę piec. Użyłam filiżanki, w które wsadziłam filtry od kawy. Do środka nalałam ciasto do 3/4 wysokości i przykryłam małą podstawką szklaną. Umieściłam w parowarze i gotowałam około 30 min. Czas zależy od wielkości filtrów. Po tym czasie, wyjąć filiżanki, odwrócić by stały na spodku i odkleić filtr, pozostawić do ostygnięcia.



Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    swietnie wygladaja!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    oryginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie wiedziałam, że w parowarze można zrobić takie cuda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    piekne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    pyycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    jak kazda potrawa - wygladaja bosko
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ciekawy przepis, a i efekt rewelacyjny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowicie wyglądają i smakują pewno wyśmienicie
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Niesamowite, ciekawe jak smakują. Pewnie są pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo ciekawa propozycja...i ten wygląd:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    jak widać parowar służy do wielu rzeczy:):):)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !