Sposób przygotowania

Serduszka z indyka umyć i włożyć do garnka - zalać wrzącą wodą, nakryć i gotować do miękkości z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Odcedzić, a do wywaru dodać mrożoną włoszczyznę i gotować do miękkości.
W międzyczasie pokroić serduszka w paseczki i dodać do zupy.
Doprawić do smaku, po czym zagęścić zawiesiną z mąki i wody.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    nie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ziabela

    samo słowo flaczki mnie zniechęca;)choc wyglada przepysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    mniam mniam
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    ~ <b>Adamorek</b> nie wszystko każdemu smakuje, ale nie rozumiem twojego komentarza... Skąd pewność, że wszystkich wkoło interesuje co lubisz, a czego nie? Nie masz ani jednego własnego przepisu, co może sugerować, że konto jest zdublowane tylko do nabijania lewych punktów! Nie lubię jakiejś potrawy, to nie ogłaszam tego wszystkim... W jakim celu taki komentarz - przecież niczego do dyskusji nie wnosi!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !