Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekińska ze Śliwką i Ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
natka pietruszki 1 łyzka porwanych listków
śliwki 1 duża
ogórek zielony 1/2 szt
sos
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 szt
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 szczypta
oliwa 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pekińska ze Śliwką i Ogórkiem

Kapustę poszatkować w szerokie paski i przełożyć do miski . Śliwkę umyć i pokroić na cienkie plasterki .Ogórek obrać i pokroić w cienkie słupki.Kawałki ogórka i śliwki ułożyć na kapuście i posypać listkami pietruszki. Musztardę ,sok z cytryny,sól i pieprz wymieszać i dolewać stopniowo oliwę cały czas mieszając. Sosem polać sałatkę i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.09.2013 12:11
Robię pekińską ale bez śliwki
Norgiusz 21.09.2012 15:12
super
plocia 12.09.2012 12:12
ciekawe połączenie kapusty i śliwek
ajres 02.09.2012 22:38
dobre
Papryczka 22.06.2012 22:26
fajne połączenie
olkaaa 02.06.2012 11:15
podoba mi się ten przepis
MAR3STA 23.05.2012 22:13
pyszna
Anulka75
Anulka75 23.04.2012 16:47
apetyczna
jozefinach 15.04.2012 09:40
Pyszności.
caralajna 08.04.2012 22:42
bardzo ciekaawa
PaniMISIOWA 07.04.2012 11:50
fajna kompozycja
IZABELA29 05.04.2012 09:51
bomba witaminkowa
motyl 04.04.2012 20:50
ciekawe połączenie
smakowita 01.04.2012 13:14
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak