Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć, pokroić i zagotować w wodzie z solą i pieprzem (można użyć kostki rosołowej). Dodać nóżki od pieczarek (gdy występują, a kapelusze zużyło się do czegoś innego) i gotować do miękkości. Przyprawić majerankiem i kwaśną śmietaną, zmielić w blenderze po przestygnięciu.. Chleb pokroić w kostkę i przypiec na patelni. Zupę podawać z grzankami i posypaną zieleniną. Smacznego.



Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo ciekawy przepis - z pewnością pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    elaa

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    wykorzystanie nóżek z pieczarek- dobry przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawa zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    takiej nie jadłem, smacznie się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pieczarkowa z grzankami świetnie smakuje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna zupka i do tego z grzankami pychota !
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z grzankami lub groszkiem ptysiowym...mniamuśna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    o proszę, na to nie wpadałam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    pomysłowe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    apetyczna !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszna zupa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    nóżkowa zupa, fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !