Sposób przygotowania

Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka, przesianą mąkę, proszek do pieczenia. Następnie dodać otartą skórkę z całej cytryny, sok z połowy cytryny i mleko.
Ubijamy białka, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ciasto, aby było puszyste.
Pieczemy w foremce (najlepiej keksówka) w nagrzanym piekarniku w 180C ok. 40 min.

Ciasto jest wilgotne, maślane i pachnące.

Polecam!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    takiego nie robiłam nigdy, wygląda zachęcająco..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    ekstra :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mmm palce lizac
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    wygląda bardzo ładnie :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dzięki za przepis ...zapisałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !