Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać, dodać do niego 2 łyżki cukru. Następnie rozpuścić w nim drożdże. Rozczyn dodać do mąki. Dodać również olej, białko. Ciasto dokładnie wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia na jakieś 20 minut. Orzechy włoskie zmielić na drobniejsze, dodać do nich 2 łyżki masła oraz cukier puder. Wymieszać razem. Z ciasta powycinać kubkiem kółka. W tych kółkach odcisnąć na środku dno kubka - czyli zrobić wgłębienie na ser i orzechy. Do wgłębienia ponakładać po 2 łyżeczki serka. Bułki wysmarować żółtkiem. Brzegi, ale nie sam ser. Po 15 minutach pieczenia bułki posypać orzechami. Piec jeszcze przez około 10 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !