Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z wiśniami i lekką nutą likieru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 paczuszka
wiśnie 30 ml
likier wiśniowy 10 ml
sól szczypta
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z wiśniami i lekką nutą likieru

Ryż wrzucić do garnka z osoloną woda i gotować aż będzie miękki . Wiśnie bardzo dokładnie umyć . następniewydrylować z pestek wrzucić do miski i polać likierem wiśniowym . Gdy ryż się ugotuję odsączyć z wody , wrzucić na talerz i posypać wiśniami nasączonymi likierem wiśniowym .Na koniec lekko posypać cynamonem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 17.08.2012 17:12
paczuszka ryżu czyli 100 gram, w paczuszkach czy woreczkach się ryż gotuje, lubię ryż z wiśniami a do tego jeszcze z likierem mmm niebo w gębie, polecam
gusia1000 21.07.2012 14:01
Sprecyzuj proszę tą paczkę ryżu ?
SmacznaPyza 31.03.2012 19:00
co to znaczy "jedna paczuszka" ryżu? ile to jest?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak