Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w panierce

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 5 łyżek
sól
jajko 1 sztuka
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
karkówka 200 bez kości
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w panierce

Wszystkie zioła zmieszać i obtoczyć w niej plaster karkówki w zależności jak kto lubi rozbić go lub nie.
Następnie obtoczyć w mące pszennej. Rozbić i roztrzepać jajko i obtoczyć w nim kotleta, a następnie w bułce tartej.
Na rozgrzany na patelni olej położyć kotleta i piec to z jednej strony to z drugiej, około 7-8 min.

Na wierzch ukrój plasterek masełka czosnkowego lub innego, jak wolisz :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 01.09.2012 20:53
super karkówka , uwielbiam
wulkanxd 25.07.2012 13:09
super
mirosława4 04.07.2012 18:51
pyszny obiadek:)
pacpaw 28.05.2012 22:08
takie "schabowe" nie są takie suche jak te tradycyjne
Renataj 27.05.2012 09:16
Przepis interesujący, zdjęcie aż ślinka cieknie - po prostu trzeba wypróbować.
Anna169Hosz 17.05.2012 14:45
Moje ulubione kotlety z karkówki:)
reniatka 16.04.2012 09:10
pożywne i smaczne
Katarzyna56 05.04.2012 12:42
Super
Gosia20 05.04.2012 07:51
mmm pycha
Mirka-Ludomila 04.04.2012 11:36
ale pyszności :-)
mic 04.04.2012 11:25
karkówkę lubie jeść
Adamorek 01.04.2012 14:43
super wygląda
halina55 31.03.2012 19:29
Pyszne
SmacznaPyza 31.03.2012 18:59
wolę kotlety z karkówki niż ze schabu środkowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak