Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na patelnię

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 20 dag
cebula czerwona 1
wino czerwone wytrawne 15 ml
ząbki czosnku 3 ząbki
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
por 1/2 pora
marchewka 1
papryka żółta 1
papryczka chilli 1
pomidory 2
szczypior posiekany 3 łyżki
oliwa
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na patelnię

Wszystkie warzywa dobrze umyć , brokuły pokroić na mniejsze kawałki , cebulę obrać i drobno posiekać , 3 ząbki czosnku obrać i posiekać , wszystko wrzucić do miski dodać do niej także pół puszki odsączonej z zalewy kukurydzy , pół pora pokrojonego w cienkie plasterki ,marchewkę pokrojoną w kostkę , paprykę żółta wydrążoną z pestek i pokrojoną w kostkę ,papryczkę chilli posiekaną drobno ,pomidory pokrojone w plastry .Następnie wszystkie warzywa wyrzucić na patelnie doprawić solą , pieprzem , 3 łyżkami szczypiorku . Wszystko ciągle mieszać dolewając 15ml wina czerwonego . Wyjąc aż warzywa się usmażą i będzie super zapach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.07.2012 17:47
Pycha.
SmacznaPyza 31.03.2012 19:01
te warzywa smażyć z tłuszczem czy bez? i nie rozumiem ostatniego zdania "wyjąć aż warzywa się usmażą"???

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak