Sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, czosnek, imbir - zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i podsmażać ok 20 min aż cebula zmnięknie. W moździerzu skruszyć ziarna kardamonu, usunąć łupiny, dodać wraz z innymi przyprawami do cebuli. Wszytsko dokładnie wymieszać dodać pokrojone pomidory, dolać wodę by je zakryła i gotować pod przykryciem na czas przygotowania bakłażanów.
Bakłażany poroić w grube plastry, następnie w ćwiartki i podsmażyć na brązowy kolor. Dodać całość do garnka i gotować ok. 25 min, aż bakłażany będą miekkie.

Pyszne aromatyczne danie podawać z ryżem i jogurtem naturalnym - dla złagodzenia smaku. Danie można posypać świeżą posiekaną kolendrą i miętą.

Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też takie robię, jest pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    swietnie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !