Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuzy z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mieszanka bakaliowa 16 łyżeczek
cukier 1 łyzka
jajko 1 sztuka
ciasto francuskie 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuzy z bakaliami

Ciasto francuskie kroimy na 16 kwadratów, widelcem nakłuwamy dziurki.
Na każdy kwadrat dodać łyżeczkę bakali i zawijać w rulony, koperty, w kształty jakie nam przyjdą do głowy;) Ciastka posmarować rozkłóconym jajkiem i obsypać cukrem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200*C i piec do zarumienienia około 15 minut - z termoobiegiem.
Smacznego;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 24.01.2014 22:47
na pewno smaczne
Andzia1977
Andzia1977 10.07.2012 23:57
nazwa super
smakosz1988 17.04.2012 13:18
super
motyl 01.04.2012 11:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak