Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i posypać z obydwu stron solą, pieprzem cytrynowym i tymiankiem. Wstawić na ok. 15 minut do lodówki. Brokuła zblanszować ok.10 minut w osolonym wrzątku. Paprykę pozbawić nasionek i pokroić w kosteczkę. Pieczarki pokroić w dość grubą kostkę. Na oliwie podsmażyć paprykę, troszkę później dodać pieczarki i rozkruszoną kostkę do smaku warzywną. Poddusić, na koniec dodając podzielonego na małe różyczki brokuła, oprószyć pieprzem kolorowym i delikatnie wymieszać, aby nie rozgnieść brokułów. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (termoobieg). Rybę włożyć do rękawa do pieczenia, na każdym dzwonku kładąc małe wiórki masła. Szczelnie zamknąć rękaw i wstawić rybę do piekarnika na ok.20 minut. W tym czasie kapustę kiszoną odcisnąć z soku, pokroić, zetrzeć obrane jabłko i marchewkę, drobno pokroić cebulkę. Posypać szczyptą cukru, posolić i opieprzyć wg. uznania i dodać oliwę z oliwek. Wymieszać i wstawić do lodówki. Po 20-tu minutach pieczenia ryby, rozcinamy rękaw do pieczenia odchylając folię na boki. Piekarnik ustawiamy na pieczenie z góry i nastawiamy temperaturę 200 stopni. I jeszcze 10 minut podpiekamy do lekkiego przyrumienienia. Na wygrzane talerze nakładamy ryż, na nim warzywa. Obok surówkę z kiszonej kapusty i na koniec naszą pachnącą tymiankiem rybkę. Smacznego.