Sposób przygotowania

Młodą fasolkę przebierz i poobcinaj końce z obu stron i dokładnie opłucz. Zalej niewielką ilością zimnej wody. Gotuj na małym ogniu aż strąki będą miękkie.
W tym czasie przygotuj marchewki i pokrój je w plasterki. Zalej wodą i gotuj w innym garnku. Do fasolki dodaj marchew i wlej wino, dopraw. Duś kilka minut mieszając. Do warzyw dodaj koperek. Boczek pokrój w kostkę i cebule w cienkie krążki. Zrumień boczek. Pod koniec smażenia dodaj cebulę i zmaż jeszcze chwile. Fasolkę i marchewkę przełóż na półmisek, a na wierzch wyłóż cebulę z boczkiem. Podawaj z pieczywem

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !